Historiek

Het merk Romagnoli ontstaat in 1968, uitgedokterd door Franco Romagnoli afkomstig uit een streek, de Marken, waar schoenen met authenticiteit en pragmatisme produceren nog een roeping is.

Volharding en verantwoordelijkheid. Moed en doorzichtigheid. Franco Romagnoli is er de exponent van, de pionier met een nieuwe visie in kinderschoenenwereld.

De artisanale productie gaat gepaard met de research naar detail en nauwgezette studie van materialen.

Als geboren zakenman, brengt hij zijn bedrijf naar de top. Vanaf dit moment begint een verhaal vol v beloningen waardoor hij eenparig marktleider wordt.

Het boompje wordt als logo uitverkoren als symbool van een bedrijf met verantwoordelijkheid en bewustzijn.

In 1997, in volle glorietijd, overlijdt Franco Romagnoli tijdens een tragisch ongeval met een deltavlieger.

Meteen daarna wordt het bedrijf overgenomen door zijn zonen die met dezelfde volharding de zaak verder zetten.

In 2003 wordt de ploeg versterkt met Tonino Ciannavei. Hij wordt directeur vanaf 2005. Dankzij zijn ervaring en passie voor het creatieve maakt hij zich de filosofie van het bedrijf eigen.

In een crisis verkerende wereldeconomie slaagt Romagnoli erin om steeds te blijven gaan voor de kenmerken die het bedrijf groot hebben gemaakt.

Missie

Van bij het prille begin hanteert het bedrijf een artisanale productiemethode; een duidelijk gekozen filosofie die overheen de jaren steeds positief bevestigd werd. Kwaliteit en vakmanschap zijn een eerste focus.

Om tot de uiteindelijke, ondersteunende kinderschoen te komen, wordt een herhaald proces doorlopen. Een selectieve materiaalkeuze staat aan de basis van een vervolgens sterk gecontroleerd fabricageproces.

Een continue analyse van de laatste modetrends resulteren dan weer in aantrekkelijke collecties, die met hun eigenzinnig karakter herkenbaar zijn voor de consument.

Deze verhitte economische tijden laten geen afdruk na op dit uniek gepositioneerde brand. Een balans tussen traditionele waarden en een innoverende blik, het samenspel van kwaliteit en nauwkeurige research; dít zijn de essentiële elementen voor Romagnoli's succesverhaal.

Romagnoli kinderschoenen combineert traditionele ambacht met een frisse aanpak. Hiermee dragen zij de Made in Italy waarde trots uit.